Túrós tészta recept pörccel
Hozzávalók:
- 500 g tészta (szélesmetélt vagy bármilyen tészta, amit szeretsz)
- 250 g túró
- 200 g tejföl
- 200 g szalonna
- 1 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Tészta főzése: Főzd meg a tésztát enyhén sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.
- Pörc készítése: Vágd fel a szalonnát kis kockákra. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg benne a szalonnakockákat, amíg ropogósra nem sülnek. Ezután szedd ki a pörcöket a serpenyőből, és tedd félre.
- Tészta összekeverése: Tedd vissza a leszűrt tésztát a főzőedénybe vagy egy nagy tálba. Add hozzá a túrót és a tejfölt, majd jól keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.
- Tálalás: Tálald a túrós tésztát tányérokra, majd szórd meg a tetejüket a ropogós szalonna pörcökkel.
- Tipp: Ha szeretnéd, egy kis apróra vágott kaporral is megszórhatod a tésztát tálalás előtt, hogy még különlegesebb ízt adj neki.
Jó étvágyat!
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu