Hozzávalók:
- 4-6 db nagyobb zöldpaprika (lehet kicsit csípős is, ha szereted)
- 500 g darált sertéshús
- 100 g rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 tojás
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 liter paradicsomlé
- 1-2 evőkanál cukor (opcionális, ha a paradicsomlé túl savanyú)
- 1 babérlevél
- Olaj a pirításhoz
Elkészítés:
- Előkészítés:
- A paprikák tetejét levágjuk és a magházat eltávolítjuk. Alaposan megmossuk őket, majd félretesszük.
- Rizs előfőzése:
- A rizst félig megfőzzük (kb. 10 percig), majd lecsepegtetjük és félretesszük.
- Töltelék elkészítése:
- Egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
- A pirított hagymát hozzáadjuk a darált húshoz.
- Belekeverjük a félig főtt rizst, a tojást, sót, borsot és pirospaprikát. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
- Paprikák töltése:
- A paprikákat megtöltjük a hústöltelékkel, de nem teljesen tele, hogy a rizsnek legyen helye dagadni.
- Főzés:
- Egy nagyobb fazékba helyezzük a töltött paprikákat.
- Felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a babérlevelet és szükség esetén cukorral ízesítjük.
- Lassú tűzön, fedő alatt kb. 1-1,5 óráig főzzük, amíg a paprikák és a töltelék megpuhulnak.
- Tálalás:
- A töltött paprikákat melegen tálaljuk, esetleg friss kenyérrel vagy tejföllel.
Jó étvágyat kívánok! Ha szeretnéd, variálhatod a tölteléket különböző fűszerekkel vagy zöldségekkel is.
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu