Hozzávalók:
- 4 szelet kenyér
- 4 szelet sonka
- 4 szelet sajt (pl. trappista vagy ementáli)
- 2 tojás
- 1 dl tej
- só és bors ízlés szerint
- vaj vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Előkészítés:
- Vágd le a kenyérszeletek héját, ha szükséges.
- Készítsd elő a sonkát és a sajtot.
- Töltés:
- Helyezz egy szelet sonkát és egy szelet sajtot két kenyérszelet közé, majd tegyél rá egy másik szelet kenyeret, így egy szendvicset kapsz. Ismételd meg a másik két szelet kenyérrel is.
- Bundázás:
- Egy tálban verd fel a tojásokat a tejjel, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
- Mártsd bele a kenyérszendvicseket a tojásos-tejes keverékbe úgy, hogy jól átitatódjanak.
- Sütés:
- Hevítsd fel a vajat vagy olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
- Süsd meg a bundás kenyereket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
- Tálalás:
- Az elkészült sonkás sajtos bundáskenyeret papírtörlőre helyezd, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
- Frissen, melegen tálald.
Jó étvágyat!
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu