Sonkás sajtos bundáskenyér recept!

Hozzávalók:

  • 4 szelet kenyér
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt (pl. trappista vagy ementáli)
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • só és bors ízlés szerint
  • vaj vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Előkészítés:
  • Vágd le a kenyérszeletek héját, ha szükséges.
  • Készítsd elő a sonkát és a sajtot.
  1. Töltés:
  • Helyezz egy szelet sonkát és egy szelet sajtot két kenyérszelet közé, majd tegyél rá egy másik szelet kenyeret, így egy szendvicset kapsz. Ismételd meg a másik két szelet kenyérrel is.
  1. Bundázás:
  • Egy tálban verd fel a tojásokat a tejjel, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
  • Mártsd bele a kenyérszendvicseket a tojásos-tejes keverékbe úgy, hogy jól átitatódjanak.
  1. Sütés:
  • Hevítsd fel a vajat vagy olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
  • Süsd meg a bundás kenyereket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
  1. Tálalás:
  • Az elkészült sonkás sajtos bundáskenyeret papírtörlőre helyezd, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
  • Frissen, melegen tálald.

Jó étvágyat!

Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu