Hozzávalók
Rántott pontyfiléhez:
- 4 db pontyfilé (kb. 150-200 g/db)
- Só
- Bors
- Citromlé
- 2 tojás
- 100 g liszt
- 150 g zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
Sült krumplihoz:
- 4 nagy burgonya
- Só
- Olaj
Elkészítés
Rántott pontyfilé:
- Előkészítés: A pontyfiléket alaposan megmossuk és papírtörlővel leszárítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, és egy kis citromlével megcsepegtetjük. Hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek jól átjárják a halat.
- Panírozás: Készítsünk elő három tányért vagy tálcát: az elsőben lisztet, a másodikban felvert tojást, a harmadikban zsemlemorzsát. A pontyfiléket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen borítsa be a panír.
- Sütés: Egy serpenyőben melegítsünk fel bőséges mennyiségű olajat. Amikor az olaj már forró, helyezzük bele a panírozott halakat, és mindkét oldalát süssük aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Sütés után papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Sült krumpli:
- Burgonya előkészítése: A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk hasábokra vagy szeletekre, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk tálalni.
- Sütés: Melegítsünk fel olajat egy nagyobb serpenyőben vagy fritőzben. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), tegyük bele a krumplit, és süssük aranybarnára és ropogósra. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy az olajat lecsöpögtessük róla.
- Sózás: Még melegen sózzuk meg a krumplit, ízlés szerint.
Tálalás
A rántott pontyfiléket és a sült krumplit frissen, forrón tálaljuk. Friss salátával, tartármártással vagy citromszeletekkel kiegészítve különösen ízletes. Jó étvágyat kívánok!
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu