Rántott pontyfilé sült krumplival:

Hozzávalók

Rántott pontyfiléhez:

  • 4 db pontyfilé (kb. 150-200 g/db)
  • Bors
  • Citromlé
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 150 g zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez

Sült krumplihoz:

  • 4 nagy burgonya
  • Olaj

Elkészítés

Rántott pontyfilé:

  1. Előkészítés: A pontyfiléket alaposan megmossuk és papírtörlővel leszárítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, és egy kis citromlével megcsepegtetjük. Hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek jól átjárják a halat.
  2. Panírozás: Készítsünk elő három tányért vagy tálcát: az elsőben lisztet, a másodikban felvert tojást, a harmadikban zsemlemorzsát. A pontyfiléket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen borítsa be a panír.
  3. Sütés: Egy serpenyőben melegítsünk fel bőséges mennyiségű olajat. Amikor az olaj már forró, helyezzük bele a panírozott halakat, és mindkét oldalát süssük aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Sütés után papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Sült krumpli:

  1. Burgonya előkészítése: A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk hasábokra vagy szeletekre, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk tálalni.
  2. Sütés: Melegítsünk fel olajat egy nagyobb serpenyőben vagy fritőzben. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), tegyük bele a krumplit, és süssük aranybarnára és ropogósra. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy az olajat lecsöpögtessük róla.
  3. Sózás: Még melegen sózzuk meg a krumplit, ízlés szerint.

Tálalás

A rántott pontyfiléket és a sült krumplit frissen, forrón tálaljuk. Friss salátával, tartármártással vagy citromszeletekkel kiegészítve különösen ízletes. Jó étvágyat kívánok!

Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu