Rakott krumpli recept

Itt van az 5 legfinomabb rakott krumpli receptje:

1. Hagyományos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kolbász (füstölt vagy lángolt)
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. Főzd meg a krumplit és a tojásokat héjastul, majd hűtsd le és hámozd meg.
  2. Karikázd fel a burgonyát, tojásokat és a kolbászt.
  3. Egy kivajazott tepsibe rétegezd: burgonya, tojás, kolbász, tejföl. Ismételd, amíg elfogynak a hozzávalók.
  4. A tetejére öntsd a tejszínnel elkevert tejfölt, szórd meg reszelt sajttal.
  5. Süsd 180°C-on 30-40 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.

2. Rakott krumpli baconnel

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg bacon
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a krumplit, tojást, kolbászt a fentiek szerint.
  2. A bacont serpenyőben pirítsd meg ropogósra.
  3. Rétegezd a hozzávalókat a tepsiben, a bacon kerülhet középre vagy a tetejére.
  4. A tejfölös-tejszínes keveréket öntsd rá, végül szórd meg sajttal.
  5. Süsd 180°C-on 30-40 percig.

3. Tejszínes-gombás rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 25 dkg gomba (szeletelve)
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A gombát és a hagymát pirítsd meg egy serpenyőben.
  2. Rétegezd a hozzávalókat a tepsiben.
  3. A tejfölhöz keverd hozzá a tejszínt, majd öntsd a rakott krumplira.
  4. Reszelt sajttal szórd meg, és süsd 180°C-on 30-40 percig.

4. Rakott krumpli sonkával és zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 20 dkg sonka (kockázva)
  • 20 dkg zöldborsó és répa keverék (fagyasztott vagy friss)
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A zöldségeket előfőzd vagy párold meg.
  2. Rétegezd a tepsiben a burgonyát, tojást, sonkát és zöldségeket.
  3. Öntsd rá a tejfölös-tejszínes keveréket.
  4. Szórd meg sajttal, majd süsd 180°C-on 30-40 percig.

5. Rakott krumpli besamel mártással

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

  1. Készíts besamel mártást: olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés mellett öntsd fel a tejjel. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
  2. Rétegezd a hozzávalókat a tepsiben.
  3. Öntsd rá a besamelt, szórd meg sajttal.
  4. Süsd 180°C-on 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

Próbáld ki bármelyiket, mindegyik garantáltan ízletes lesz! 😊

Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük