Itt van az 5 legfinomabb rakott krumpli receptje:
1. Hagyományos rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
- 20 dkg kolbász (füstölt vagy lángolt)
- 3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- Só, bors
Elkészítés:
- Főzd meg a krumplit és a tojásokat héjastul, majd hűtsd le és hámozd meg.
- Karikázd fel a burgonyát, tojásokat és a kolbászt.
- Egy kivajazott tepsibe rétegezd: burgonya, tojás, kolbász, tejföl. Ismételd, amíg elfogynak a hozzávalók.
- A tetejére öntsd a tejszínnel elkevert tejfölt, szórd meg reszelt sajttal.
- Süsd 180°C-on 30-40 percig, amíg a sajt aranybarnára sül.
2. Rakott krumpli baconnel
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
- 20 dkg kolbász
- 20 dkg bacon
- 3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Készítsd elő a krumplit, tojást, kolbászt a fentiek szerint.
- A bacont serpenyőben pirítsd meg ropogósra.
- Rétegezd a hozzávalókat a tepsiben, a bacon kerülhet középre vagy a tetejére.
- A tejfölös-tejszínes keveréket öntsd rá, végül szórd meg sajttal.
- Süsd 180°C-on 30-40 percig.
3. Tejszínes-gombás rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
- 20 dkg kolbász
- 25 dkg gomba (szeletelve)
- 3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 fej hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A gombát és a hagymát pirítsd meg egy serpenyőben.
- Rétegezd a hozzávalókat a tepsiben.
- A tejfölhöz keverd hozzá a tejszínt, majd öntsd a rakott krumplira.
- Reszelt sajttal szórd meg, és süsd 180°C-on 30-40 percig.
4. Rakott krumpli sonkával és zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
- 20 dkg sonka (kockázva)
- 20 dkg zöldborsó és répa keverék (fagyasztott vagy friss)
- 3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A zöldségeket előfőzd vagy párold meg.
- Rétegezd a tepsiben a burgonyát, tojást, sonkát és zöldségeket.
- Öntsd rá a tejfölös-tejszínes keveréket.
- Szórd meg sajttal, majd süsd 180°C-on 30-40 percig.
5. Rakott krumpli besamel mártással
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db tojás
- 20 dkg kolbász
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- Só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
- Készíts besamel mártást: olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés mellett öntsd fel a tejjel. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
- Rétegezd a hozzávalókat a tepsiben.
- Öntsd rá a besamelt, szórd meg sajttal.
- Süsd 180°C-on 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Próbáld ki bármelyiket, mindegyik garantáltan ízletes lesz! 😊
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu