Ízletes lecsó recept:

Hozzávalók:

  • 4 közepes paradicsom
  • 2 nagy paprika (piros vagy zöld)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (édes vagy csípős, ízlés szerint)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor (opcionális)
  • 1-2 db virsli vagy kolbász (opcionális)
  • Friss petrezselyem (díszítéshez, opcionális)

Elkészítés:

  1. Előkészítés: A paradicsomokat forrázd le, hámozd meg és kockázd fel. A paprikákat mosd meg, vágd fel és távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel. A hagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
  2. Hagymás alap: Egy nagy serpenyőben melegítsd az olajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a hagymát és pirítsd üvegesre.
  3. Paprika és fokhagyma: Add hozzá a fokhagymát és paprikát. Pirítsd őket pár percig, amíg a paprika kissé megpuhul.
  4. Paradicsom: Add hozzá a felkockázott paradicsomot. Keverd össze az alapanyagokat és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a paradicsom levet ereszt és a keverék kissé besűrűsödik.
  5. Fűszerezés: Szórd bele a fűszerpaprikát, sót, borsot és cukrot (ha használsz). Ha virslit vagy kolbászt használsz, vágd fel karikákra és add hozzá a lecsóhoz. Főzd további 5-10 percig.
  6. Tálalás: Friss petrezselyemmel díszítve tálald, és élvezd melegen. A lecsó jól illik friss kenyérrel vagy rizzsel.

Jó étvágyat!

Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu