Hozzávalók:
- 4 közepes paradicsom
- 2 nagy paprika (piros vagy zöld)
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgóolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika (édes vagy csípős, ízlés szerint)
- Só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor (opcionális)
- 1-2 db virsli vagy kolbász (opcionális)
- Friss petrezselyem (díszítéshez, opcionális)
Elkészítés:
- Előkészítés: A paradicsomokat forrázd le, hámozd meg és kockázd fel. A paprikákat mosd meg, vágd fel és távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel. A hagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
- Hagymás alap: Egy nagy serpenyőben melegítsd az olajat közepes hőmérsékleten. Add hozzá a hagymát és pirítsd üvegesre.
- Paprika és fokhagyma: Add hozzá a fokhagymát és paprikát. Pirítsd őket pár percig, amíg a paprika kissé megpuhul.
- Paradicsom: Add hozzá a felkockázott paradicsomot. Keverd össze az alapanyagokat és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a paradicsom levet ereszt és a keverék kissé besűrűsödik.
- Fűszerezés: Szórd bele a fűszerpaprikát, sót, borsot és cukrot (ha használsz). Ha virslit vagy kolbászt használsz, vágd fel karikákra és add hozzá a lecsóhoz. Főzd további 5-10 percig.
- Tálalás: Friss petrezselyemmel díszítve tálald, és élvezd melegen. A lecsó jól illik friss kenyérrel vagy rizzsel.
Jó étvágyat!
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu