Hagymás bab recept

1. Klasszikus magyaros hagymásbab

Hozzávalók:

• 500 g tarkabab (előre megfőzve vagy konzerv)

• 2 fej vöröshagyma

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 db paprika (piros vagy zöld)

• 1 db paradicsom

• 1 evőkanál füstölt pirospaprika

• 2 evőkanál zsír vagy olaj

• Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és pár percig pároljuk.

3. Beletesszük a füstölt pirospaprikát, majd hozzáadjuk a főtt babot.

4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összeforraljuk.

5. Friss kenyérrel tálaljuk.

2. Mexikói stílusú hagymásbab

Hozzávalók:

• 2 konzerv vörösbab

• 1 fej vöröshagyma

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 db chili paprika

• 1 db paradicsomkonzerv

• 1 teáskanál római kömény

• 1 teáskanál füstölt paprika

• Friss koriander (opcionális)

• 2 evőkanál olívaolaj

• Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát, fokhagymát és chilit.

2. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszereket és pár percig főzzük.

3. Belekeverjük a babot, és alacsony lángon 10-15 percig pároljuk.

4. Friss korianderrel megszórva, tortillával tálaljuk.

3. Kolbászos hagymásbab

Hozzávalók:

• 500 g bab (előre főzött)

• 2 fej vöröshagyma

• 2 gerezd fokhagyma

• 200 g füstölt kolbász

• 1 evőkanál pirospaprika

• 1 evőkanál liszt

• 2 evőkanál sertészsír

• 1 babérlevél

• Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsíron megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd kivesszük és félretesszük.

2. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát és felöntjük egy kevés vízzel.

4. Beletesszük a babot és a babérlevelet, majd visszatesszük a kolbászt.

5. Pár percig forraljuk, majd friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálaljuk.

4. Vegetáriánus hagymásbab csavarral

Hozzávalók:

• 2 konzerv bab (tarkabab vagy csicseriborsó)

• 2 fej lilahagyma

• 2 gerezd fokhagyma

• 1 db cukkini

• 1 db paradicsom

• 1 evőkanál paradicsompüré

• 1 evőkanál szójaszósz

• 2 evőkanál olívaolaj

• Friss petrezselyem

Elkészítés:

1. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és paradicsomot, majd a paradicsompürét és a szójaszószt.

3. Belekeverjük a babot, és pár percig pároljuk.

4. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

5. Bud Spencer és Terence Hill hagymásbabja

Hozzávalók:

• 500 g tarkabab (főtt vagy konzerv)

• 3 fej vöröshagyma

• 4 szelet szalonna

• 1 gerezd fokhagyma

• 1 dl paradicsomlé

• 1 teáskanál füstölt pirospaprika

• Só, bors ízlés szerint

• Friss kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük és félretesszük.

2. A szalonna zsírján megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát, a paradicsomlevet és a főtt babot.

4. Visszatesszük a szalonnát, és alacsony lángon 10-15 percig rotyogtatjuk.

5. Egy nagy tányérban, friss kenyérrel tálaljuk – pont úgy, ahogy a filmekben!

Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük