1. Klasszikus magyaros hagymásbab
Hozzávalók:
• 500 g tarkabab (előre megfőzve vagy konzerv)
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db paprika (piros vagy zöld)
• 1 db paradicsom
• 1 evőkanál füstölt pirospaprika
• 2 evőkanál zsír vagy olaj
• Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, és pár percig pároljuk.
3. Beletesszük a füstölt pirospaprikát, majd hozzáadjuk a főtt babot.
4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt összeforraljuk.
5. Friss kenyérrel tálaljuk.
2. Mexikói stílusú hagymásbab
Hozzávalók:
• 2 konzerv vörösbab
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db chili paprika
• 1 db paradicsomkonzerv
• 1 teáskanál római kömény
• 1 teáskanál füstölt paprika
• Friss koriander (opcionális)
• 2 evőkanál olívaolaj
• Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Az olívaolajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát, fokhagymát és chilit.
2. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fűszereket és pár percig főzzük.
3. Belekeverjük a babot, és alacsony lángon 10-15 percig pároljuk.
4. Friss korianderrel megszórva, tortillával tálaljuk.
3. Kolbászos hagymásbab
Hozzávalók:
• 500 g bab (előre főzött)
• 2 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 200 g füstölt kolbász
• 1 evőkanál pirospaprika
• 1 evőkanál liszt
• 2 evőkanál sertészsír
• 1 babérlevél
• Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A zsíron megpirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd kivesszük és félretesszük.
2. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát és felöntjük egy kevés vízzel.
4. Beletesszük a babot és a babérlevelet, majd visszatesszük a kolbászt.
5. Pár percig forraljuk, majd friss kenyérrel vagy savanyúsággal tálaljuk.
4. Vegetáriánus hagymásbab csavarral
Hozzávalók:
• 2 konzerv bab (tarkabab vagy csicseriborsó)
• 2 fej lilahagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 db cukkini
• 1 db paradicsom
• 1 evőkanál paradicsompüré
• 1 evőkanál szójaszósz
• 2 evőkanál olívaolaj
• Friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és paradicsomot, majd a paradicsompürét és a szójaszószt.
3. Belekeverjük a babot, és pár percig pároljuk.
4. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
5. Bud Spencer és Terence Hill hagymásbabja
Hozzávalók:
• 500 g tarkabab (főtt vagy konzerv)
• 3 fej vöröshagyma
• 4 szelet szalonna
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 dl paradicsomlé
• 1 teáskanál füstölt pirospaprika
• Só, bors ízlés szerint
• Friss kenyér a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben ropogósra sütjük a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük és félretesszük.
2. A szalonna zsírján megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
3. Hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát, a paradicsomlevet és a főtt babot.
4. Visszatesszük a szalonnát, és alacsony lángon 10-15 percig rotyogtatjuk.
5. Egy nagy tányérban, friss kenyérrel tálaljuk – pont úgy, ahogy a filmekben!
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu