Egyszerű és finom paradicsomos tészta recept:

Hozzávalók:

  • 300 g spagetti vagy bármilyen tészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz
  • reszelt parmezán sajt (opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban forralj fel bőséges mennyiségű sós vizet, majd főzd meg benne a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Közben ne felejtsd el időnként megkeverni.
  2. Eközben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz, de vigyázz, nehogy megégjen.
  3. Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot a serpenyőbe, majd szórj rá szárított bazsalikomot és oregánót. Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Keverd össze, majd hagyd rotyogni alacsony lángon kb. 10-15 percig, hogy összeérjenek az ízek, és a szósz kissé besűrűsödjön.
  4. Amikor a tészta megfőtt (al dente, azaz enyhén fogkemény marad), szűrd le, de ne öblítsd le vízzel.
  5. Keverd össze a tésztát a paradicsomos szósszal a serpenyőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha szükséges, adj hozzá egy kis tésztafőző vizet, hogy krémesebb legyen a szósz.
  6. Tálald frissen aprított bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórva, és opcionálisan reszelt parmezánnal megszórva.

Remélem, hogy ízleni fog! Jó étvágyat!

Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu