Hozzávalók:
- 2 db tortilla lap
- 200 g csirkemell, vékony csíkokra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
- 1 piros paprika, vékony csíkokra vágva
- 100 g reszelt sajt (cheddar vagy mozzarella)
- Só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chili por vagy füstölt paprika (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon.
- Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd, amíg üveges lesz.
- Tedd a csirkemell csíkokat a serpenyőbe, sózd, borsozd, és add hozzá a chili port vagy füstölt paprikát, ha használod. Süsd, amíg a csirke átsül és szép aranybarna lesz.
- Add hozzá a vékony csíkokra vágott piros paprikát, és süsd még pár percig, amíg a paprika megpuhul.
- Vedd le a serpenyőt a tűzről, és keverd össze a csirkés keveréket.
- Melegítsd elő egy másik, nagy serpenyőt közepes lángon. Tedd az egyik tortilla lapot a serpenyőbe.
- Szórj rá egy réteg reszelt sajtot, majd egyenletesen oszlasd el rajta a csirkés keveréket. Szórd meg még egy réteg reszelt sajttal, majd helyezd rá a másik tortilla lapot.
- Süsd a quesadillát mindkét oldalán, amíg aranybarna lesz és a sajt megolvad, kb. 2-3 percig oldalanként.
- Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kicsit hűlni, majd vágd szeletekre és tálald.
Tippek:
- Tálalhatod tejföllel, guacamoléval vagy salsa szósszal.
- Adhatsz hozzá más zöldségeket is, mint például kukoricát vagy babot.
- Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu