Hozzávalók:
- 300 g spagetti vagy bármilyen tészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz
- reszelt parmezán sajt (opcionális)
Elkészítés:
- Egy nagy fazékban forralj fel bőséges mennyiségű sós vizet, majd főzd meg benne a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. Közben ne felejtsd el időnként megkeverni.
- Eközben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz, de vigyázz, nehogy megégjen.
- Öntsd hozzá a darabolt paradicsomot a serpenyőbe, majd szórj rá szárított bazsalikomot és oregánót. Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Keverd össze, majd hagyd rotyogni alacsony lángon kb. 10-15 percig, hogy összeérjenek az ízek, és a szósz kissé besűrűsödjön.
- Amikor a tészta megfőtt (al dente, azaz enyhén fogkemény marad), szűrd le, de ne öblítsd le vízzel.
- Keverd össze a tésztát a paradicsomos szósszal a serpenyőben, hogy jól összeérjenek az ízek. Ha szükséges, adj hozzá egy kis tésztafőző vizet, hogy krémesebb legyen a szósz.
- Tálald frissen aprított bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórva, és opcionálisan reszelt parmezánnal megszórva.
Remélem, hogy ízleni fog! Jó étvágyat!
Webáruházunk:
Ha hasznosnak találtad a cikket, és kamionalkatrészekre vagy kiegészítőkre van szükséged, nézz szét kínálatunkban:
Kamion Shop – kamionshopkft.hu